Followers

Thursday, October 26, 2017

Mangocheese Kulacakes



Kuantan.
myna selalu tengok kawan-kawan dekat media sosial 
post byk cafe-cafe menarik dekat kuantan..
kita ni pantang tengok makanan yang fancy-fancy & nampak sedap
confirm hati kecil berbisik *aku kena try! ahaa
and that things will go on and on bila tgok sesiapa post pic makanan :P

Jadi haritu sempat la keluarga kecil myna jejak ke kuantan
2 hari 1 malam sempena hubby's reunion.

Kami menginap dekat hotel De Rhu Beach Resort. 
Bagi myna boleh bagi 3 daripada 5 bintang. 
Bilik selesa dan luas, Tandas bersih cuma interior sahaja agak da lama..




Pujian untuk hotel ni sebab kami xperlu keluar 
untuk cari entertainment lain..which are..
waterpark & pool dia..kids memang suka habis la bab waterpark tu..
mak ayah yang suka swim *we all lettew berbunga ja tgok pool dia
depan tu pulak da pantai..ada pagar kecik terus access ke pantai
mmg damai! agak2 nak p pantai terus je
keluar ke belakang after pool tadi
Malam pula, kami layan steamboat yang pihak hotel ada sediakan
harga dalam RM25/pax kalau myna xsilap..
toksah keluar luar lepas da mandi smpai ke magrib petang td..aiyakk







After checkout, kami buat tour sikit dekat Sg Lembing bersama family-family kawan hubby..
1st time masuk satu muzium 3D yang ada dekat sini..
memula xnak masuk..almaklum mak ngan paknye
xbpe minat muzium 3D..hihi
last-last si kenit Lana Aesya dok paksa masuk jugak..
mmy ayah pn turutkan la..anak manja sorang kan....
masuk RM13/adult kids free masa ni..tokey bg discount




Habis tour, tibalah masa kami semua berpisah dan teruskan bercuti ke destinasi masing2
 it was nice to meet all of u..InsyaAllah kita ketemu lg nanti ^_^
So nak cerita dari mlm tadi myna da bg hint2 dkt hubby
nk cuba satu cafe tapi kami kena lajak sikit..since we all nak terus balik ke kg lepas tu..
so perjalanan bertambah la dlm 1 jam mcmtu..
Alhamdulillah he approved!! hehe

So we head to Kulacakes
dengan niat nak try mangocheese yang diperkatakan tu..gighkan *cough *kakimakan
untuk ke sini, korang just waze je KULACAKES
InsyaAllah smpai
interior kedai mmg minimalist & cantik
ada satu sudut ni..mmg nk suruh iols posing kat situ ke?:P
please take note..
kedai ni hanya serve dessert sahaja tau
checkout menu yg myna sempat snap..


my review........
Mangocheese kulacakes
mula-mula makan akan rasa mangga, then xsempat rasa mangga tu jadi terlalu overpower
kita akan rasa skali dengan cheese sebati dengan mangga tadi..kemudian
crust yang ada dekat bahagian bawah dia akan jadi pembersih dessert tadi..
best best..mcm ada 3 pengalaman berbeza dalam 1 suapan.
wow, brave statement ni..hihi sedap weyhh ^^
harga pn..satu plate ni..hanya RM7.90..berbaloi!

hubby myna try chocholate moist cake..
yg ni bagi myna tak berapa sangat..
taste good just keknya agak dense dan tak berapa moist
but ice latte dia..mmg best and worth for money..only RM4.30 je guys





Rasanya tak rugi kitorg lajak sikit :)
kalau mai kuantan lagi lepas ni..mmg wajib cari ni dlu
dekat KL kalau ada yang sama sedap macamni roger2 la sini
mana tau sat g tetiba craving mangocheese
xdan paknya nak ke kuantan sana :P




No comments:

Post a Comment