Followers

Thursday, December 22, 2016

Elegant dengan The Bootcut Pants ♥

hi ♥
pilihan seluar ape yg korang ade selain jeans?
Selalunya mmg pilihan yang ade pun jeans je..same goes to meee
selalu nampak rugged je dgn jeans kan
so kali ni myna nk introduce dkt korang one of pants yang sgt la boleh bg effect elegant
serius! 
dah la senang nk match dgn tops, warna pn ade byk pilihan, material? xyah cite..
xpnas, xjarang and xpayah sesusah nk iron.. i like!
cutting bootcut ni mmg boleh bg curve ayu utk sesape yg pkai xkira la dr size s smpai ke xl
ok taknak ckp bebanyak, korang tengok la pic2 dkt bwh ni kalau x percaya ^_^








untuk darlings yang nk try pants ni..jadikan one of pilihan yang ade dkt lemari korang
boleh cari dkt fb kakishopping o insta kaki_shopping tau

p/s : Tops paling sesuai nk match tops yg loose ok ^_-
confirm ayu!
till we meet again 


Saturday, December 3, 2016

High Tea @ Grand Hyatt

Assalamualaikum & hi
tepat 17/11 haritu genap la 3 tahun usia perkahwinan iolls ^_^
Alhamdulillah for what we hv now..
terutamanya mek eca yang makin cheeky (superactive) actually..huhuhu
Alhamdulillah, Alhamdulillah..
doakan yang baik2 untuk family kami :) 

entry kali ni myna nk share tempat hi-tea yg hubby bwk ms celebrate our annvrsry lepas..
actually, memula hubby kata nk bwk teatime dkt garage kl..
da otw ttbe dia chnge route n p grand hyatt..
im like *melompat dlm kete
ahaa terharuu

since myna ni mmg kemaruk cakes n caffein..
for me pilihan pastry yg ade mmg sedapp smpai la ke set sandwich
even cookies yg selit tepi latte pn..moist!! maigad 
latte/capucino pn da jd fav after starbucknye latte..mmg berbaloi dgn view yg ade
no wonder la tempat ni voted as 2nd place the best hi-tea in KL ^_^

Harga untuk hi-tea depends on menu yg korang nk order..boleh order ala carte o set terus
haritu myna & husband amik set terus, sbb nk rasa semua
so RM80 nett/per person skali dgn coffee..

untuk hi-tea ni kena book sesiap..
book tru fon pn boleh..xyah byr pape utk book..
last call utk hi-tea ni smpai kul 5 je..
so jgn lmbat k
bdwy myna really suggested kalau uoll nk bwk org tersyg ke sini..(xbest myna xsuggest :P)
bukan selalu nk celebrate hari2 indah kan? gituu
ok, da jom kite lyn pic2 iols fefeling romantik..
till we meet again ♥

p/s : kalau ade nk tnye pape..jgn segan, drop je komen kat bwh k
muah!













\

Friday, November 18, 2016

Infiniti Pool menarik di KL

Assalamualaikum & hi loves
Honestly xtau nk start macam mana entry ni..haha
surely!! kena asah balik skill blogging ai ni ;P

myna focus je la tentang short getway family kecil kami 2 bulan lepas..
Actually masa tu birthday hubby, pagi tu ttbe tgrak hati nk p vacation 1 family..
tp xnak la p jauh2 ke melaka, PD sana..cuti 2 hari je..
pikir penat travel je lebih nnti..
myna jenis yg kalau p vacation, mmg utk vacation..xnak penat2 kemudian hari..lain la kalau cuti lama (eh celoteh pulak dgn sini)
sO 
Here, myna nak share tempat yg mnejadi pilihan hati untuk shortgetway di KL..
seriusly view tip top harga pn affardoble..ada yang ingt myna stay hotel mahal lagi..ngee


Bdway, hotel ni terletak di antara chowkit dan jalan tar..
nak cari makan senang je..jalan-jalan skit kat bwah tu
ada 1 kedai nasi kandar..berdepan dgn hotel..mmg tebaekk
but soory xingt nama, kalau ingt myna update balik kat sini K.
bdway, coffee shop pn ade je kat bawah hotel ni tau..

ni part paling best, infiniti pool dia best gila..view klcc lagi..cantik!!
orang pn xramai, lama kot kami berendam..mek eca kemain seronok..smpai xnk keluar pool lah,,hehe
Bilik pula, myna amik yang deluxe room, harga dalam RM160
beli dkt agoda je..rasanya kalau standard room baru Rm140
berbaloi kan untuk view mcm tu!
Hotel ni pn mcm baru, so condition bilik n deco semua ok..
just prob masa tu pintu toilet je xleh kunci..tu je la
staff semua ok, friendly sgt..
masa dkt pool tu ready je nak amikkan pic family kitorang..
mmg akan layan korang mcm vip..nice & warm..i like!

So sesapa yang plan nk bercuti kat KL
kalau nk try stay hotel ni..mmg recommend sgt..
berbaloi dgn harga, view n service yang ada!
and oh! nama hotel ni WP HOTEL ^_^
book dkt agoda je olls senang..smpai terus leh check in bilik..hihi

kat sini ade few pic yang myna snap,
xbyk but hope dpt bantu korang survey kalau nk stay hotel ni :)
till we meet again <3

















Sunday, September 25, 2016

Farm in the city

Assalamualaikum n hi :)

Entry kali ni myna nk share masa pergi Farm in the city haritu
rasanya kalo berdua je dgn husband xtpkir pun nk p tempt2 camni but since da ade princess kecik
ni, kitorg tend to cari tempt2 entertaining yang die boleh belajar + spend time sama2..
happy to see her happy..momsy sgt!

Bdway tempat ni terletak dekat seri kembangan,equine park dalam 30 minit je if naik 
lebuhraya MEX dr wangsa maju
Bayaran masuk utk dewasa mykad RM32 seorang. baby 2 tahun ke bawah free :)

Its a fun place utk spend time dgn anak..
coz byk feeding friendly n diorang mmg bagi je kita pet2 haiwan dkt sini
kura2, ayam, burung, arnab mmg dibiarkan freely je..
paling seronok baby i..dia paling suka dgn arnab..so rilek je die dok usik arnab2 tu ^_^
& oh kambing pn uoll boleh pet2 n feed ok
ada section tu u'r kids boleh tangkap2 ikan guna jaring yg disediakan lagi..menarik sgt
bdway,makanan diorang dah sediakan n get ready je nk bg each time kita masuk tiap feeding section 
so no extra cost nk beli2 makanan haiwan lg^_^
& oohh cafe ade dkt lua n dkt dalam taman ni k..so kalo da pnt jln..dekat dlm pn ada cafe..
Selain haiwan2 yg myna sebut dkt atas td actually ada byk lagi haiwan yg ade dkt sana
Next time mmg plan nk dtg lg..
tggu mek eca besar sikit n boleh wat aktiviti feeding tu sendiri..cant wait :)
here some pic yg smpt myna snap ms dkt sana..x byk coz sibuk melayan princess kecik ni..hee
till we meet again  







kidnap pic dkt ig husband :P

kemain seronok mek tu ;)






Wednesday, March 30, 2016

Batik kindda day ♥

Assalamualaikum n hi :)
lamanya xtulis blog!!
3 tahun jugak laa..kalo rumah ni da abes bersawang2 siap lua2 skali..adeh*
Alhamdulillah dalam 3 tahun ni myna da jadi seorang isteri dan mmy to my princess
its been a wonderful rollercoster journey for me & im blessed to hv them everyday :) muah**
da ade anak sorg ko..lama x lama x tinggal blog? ahaa

Entry kali ni myna nk share collection terbaru kakishopping 
its " Batik Mermaid skirt "
Those yg banyak tops plain tu tp xtau camna nak gayakan if pergi kenduri atau event
 boleh try match dgn skirt ni..series meletop ^_^ 
mcm complete each other gitu :)
x caya? boleh try ^_^ 
nahh here ada a few pic of batik mermaid skirt
more pic uoll cari dkt sini k >> kakishopping

till we meet again ♥

xo












yg ni myna gayakan batik mermaid skirt dgn tops plain ms pergi kenduri 

not to 4get...introducing my cinta hati jiwa dan raga..si kenit Lana Aesya ^_^