Followers

Monday, February 27, 2012

icy day ♥










                                 





exciting sunday ♥
Me n my frens telah mengagahkan diri untuk try ice skating @ sunway piramid 
Jakun+neves+eager+seram bile da ade dkat entrance ice skating..Huu
Ok 1st time mmg sgt memalukan..ngee we tawaf 1 pusingan dengan bergantung sepenuhnya kepada dinding2 kat tepi..;p
sbb lantai sgt2 licin n we cant even stand up properly tanpa bantuan dinding..seram..rase nk give up n keluar dr ice court..
but then after 2-3 rounds we can walk n sliding smoothly
 ( ok,xde la smooth sgt tp hey we da boleh slide kat tengah2 without holding hand ok) 
banggee *.*
so those yg blom try n mmg dah ade kat sekitar KL ni..strongly recomended..u shud try dis


na'aa here sum tips yg korang boleh apply bile 1st time nk try nnti k :-

- makan awal2 sbelum masuk
- tiket RM20+stokin tangan(RM8)+stokin kaki sila bwk siap2 k
-pkai baju yg kurang nampak bile basah ( sbb bile jatuh mcm korang jatuh dkat ice yg cair)
- pakai seselesa mungkin..take note! jgn pkai skirt
-make sure kasut blade yg korang dpt selesa ( if not tukar kat kaunter)
-ikat tali blade ketat2 (mcm blade tu kaki korang)
-pastikan posisi kaki bentuk V ke dalam
- slide/walk slowly 
- try practice berdiri n berjalan kat lua bfore masuk ice court
- n yes! be brave too fall 

:)

Thursday, February 2, 2012

in time ♥




more dress : kakishoping







wednesday: busy day
spending all day settling bussiness matters, housemates task and assgmnt
all of sudden terasa masa itu sgt2 berharga...
so,now on myna tgah blja buat keje multitasking,,susah..tp practice makes perfect kan;)
on my bz day..myna slesa dgn dress..as im into dress things now 
 love my new emerald green dress from kakishopping..
having problem wif this dress..sbb dress ni too plain~
so im thinking of "minus plain look"
1st choice : cardingan
naa'aa x sesuai..m'sia bukan negara yg sejuk..unless its chiffon cardingan@cardi yg nipis
2nd choice : jacket 
lg xsesuai..as jacket lg3 panas dr cardingan unless jacket tu nipis
so
i do experimenting kemeja as kmeja xpnas n sgt best
matchkn dress wif chiffon kemeja
n im ready for my bizi-wizi day