Followers

Monday, February 27, 2012

icy day ♥










                                 





exciting sunday ♥
Me n my frens telah mengagahkan diri untuk try ice skating @ sunway piramid 
Jakun+neves+eager+seram bile da ade dkat entrance ice skating..Huu
Ok 1st time mmg sgt memalukan..ngee we tawaf 1 pusingan dengan bergantung sepenuhnya kepada dinding2 kat tepi..;p
sbb lantai sgt2 licin n we cant even stand up properly tanpa bantuan dinding..seram..rase nk give up n keluar dr ice court..
but then after 2-3 rounds we can walk n sliding smoothly
 ( ok,xde la smooth sgt tp hey we da boleh slide kat tengah2 without holding hand ok) 
banggee *.*
so those yg blom try n mmg dah ade kat sekitar KL ni..strongly recomended..u shud try dis


na'aa here sum tips yg korang boleh apply bile 1st time nk try nnti k :-

- makan awal2 sbelum masuk
- tiket RM20+stokin tangan(RM8)+stokin kaki sila bwk siap2 k
-pkai baju yg kurang nampak bile basah ( sbb bile jatuh mcm korang jatuh dkat ice yg cair)
- pakai seselesa mungkin..take note! jgn pkai skirt
-make sure kasut blade yg korang dpt selesa ( if not tukar kat kaunter)
-ikat tali blade ketat2 (mcm blade tu kaki korang)
-pastikan posisi kaki bentuk V ke dalam
- slide/walk slowly 
- try practice berdiri n berjalan kat lua bfore masuk ice court
- n yes! be brave too fall 

:)

No comments:

Post a Comment