Followers

Thursday, November 3, 2011

Bukit Tinggi : prettee views~

its impromtu plan but end up wif a nice momments ^__^
perjalanan ke tempat yg ala-ala france+japan ni only takes 45 minutes dr KL- exit 805
trip kali ni sgt2 la budget coz ks spent around RM45 per person(minyak+tol+makan)..cun!
ok,tmpat ni terletak di Bukit Tinggi,Pahang..maps

trip korang xkan lengkap if korang x pergi colmar tropicale where ade bangunan ala-ala rumah agam,castle n street yg looks a like kat oversea la..;p mknan?owsem..try their pizza..sgt best~

then ada Japanese village where bile masuk tmpt tu rasa mcm kat jepun!plus boleh pkai kimono (rental RM20) n takes pictures around dat place..unfortunately,ktrg agak unlucky coz kolam n aliran air kat situ under construction so tmpat tu jd hambar skit sbb xde elemen utama>> air+ikan kat kolam...niat nk pkai kimono pn terpaksa dbtalkan..-_-

selain drpd tu ade botanical garden n taman arnab yg ks rasa menarik to stop by..but then hujan...so, we stop the trip n heading to hot spring janda baik..xlengkap la kalo xsesat kan..heee we xjumpe hot spring tp spot at one place mandi-manda called "kwsan perkelahan janda baik"~wallaa


overall, seriusly views tmpat ni sgt preettee..kalo boleh every inch block kat ctu nk snap pic..
ks tgok rmai jugak yg shoot pic pre-wed kat sini..u know what..they actually pick the rite place!
tmpat ni totally sweet+udara yg nyaman2...tp xla sejuk..
and tmpat ni agak mesra pengguna if korang baca betul2 signboard yg disediakan..plus tmpat ni xterlalu besar sgt~so no worries k utk trip ke sini:)

here sum pic yg ks snk share^^





































No comments:

Post a Comment