Followers

Saturday, June 25, 2011

wear your pashmina in a simply dimply way ♥

hey gojes

dis post xde kaitan sgt dgn ks coz we xjual pashmina...hehe 
and entry ni khas to those yg br berjinak-jinak nak try pkai pashmina yg sgt best~
so, ks nak bg tuto sikit coz i think gojes2 out there yg suke things yg simple but nice shud try dis lilitan (^.~)
promise it just takes only a few second~ aha :D tipu sgt..means senang sgt nak try lilitan ni..
oke dun want ckp byk2..jom bertuto!^__^




 ♥ 1st make sure pashima korang sebelah panjang sebelah pendek
♥ 2nd bawak both panjg n pendek pashima kebelakang.





 ♥ 3rd pin kan kebelakang panjg n pendek tu,bawakkan yg pendek ke depan
♥ 4th bawak yg panjang ke bahagian pendek





♥ 5th lipatkan yg panjang pashima tu sediikit ( coz pashmina ni kan agak besar)
♥ 6th  lilitkan macam bese ke atas~
 



 ♥ 7th longgarkan sikit lipatan n pinkan atas sikit..sbaris telinga~ikut keselesaan korang.. 
make sure its cover your neck




  ♥ adjust sikit ikut keselesaan korang and.....done!^__^




  i do admit its the fastest,easy n simple way to wear hijab for a simple gurl like me
 

notes : boleh jugak apply kat shawl biase..not only pashmina..muaxx 

12 comments:

  1. kena belajar buat ni...sesuai ke ke utk saya dear.....

    ReplyDelete
  2. mari2..cube beramai2.. mmg terbukti simple,cantik,menarik,tertarik.wuhuhu~ i suda try.dgn tunjuk ajar secara live oleh roomate terchenta.wuwuwu.i sapot u! den tlg pomote ni nok! haha~

    ReplyDelete
  3. haha~
    da terbukti la ni..wink2..
    lap u nonok!:D

    ReplyDelete
  4. gilo lah marina, bukan main laei tutorial kau. nice one. big applause for you.

    regards from pian, palong 6

    ReplyDelete
  5. waaa piyan..long time no see..
    tq fren^__^

    ReplyDelete
  6. keh3, aku selalu yek ade kat palong, kau 2 yang x nampak2.

    ReplyDelete